duminică, 19 octombrie 2014

Începe Cluj International Jazz Festival

     Ce regret cel mai tare în orașele mici e dorul de tumultul vieții cotidiene, așa cum ți se arată ea, în special în orașele care sunt și centre universitare. Pe cât de obositor, pe atât de molipsitor. De unde nu lipsește oferta culturală și evenimentele care adună oameni diferiți cu interese comune, unde ai dubii când nu știi ce să bifezi în programul tău și la ce să renunți. Când nu știi ce pasiuni să-ți cultivi detaliat și căror experiențe noi să le dai frâu liber.
     

     Clujul, de exemplu, este un oraș unde invidiez evenimentele organizate pentru locuitorii săi- Cluj International Jazz Festival se desfășoară la Casa de Cultură a Studenţilor între 23 și 25 octombrie. Prima ediție a festivalului reunește nume cunoscute ale domeniului- Eli Degibri Quartet (Israel), Chico Freeman Quartet – SUA, James Blood Ulmer with Pierre Dørge & New Jungle Orchestra – SUA / Danemarca.
     
    Și de nu mi-ar fi timpul o resursă care să impună uneori limitări drastice, mi-ar plăcea să ajung la Cluj International Jazz Festival, nu din fanatism, ci din curiozitate, de nostalgie și toamnă și stare. Cu siguranță nu anul ăsta, poate ediția următoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu